De omgeving van Stille Wille

Het land van Peel en Maas

In Noord- en Midden Limburg ligt een afwisselend landschap tussen het natuurreservaat De Groote Peel en de rivier de Maas. U vindt er beboste zandgronden, rustieke dorpjes en uitgestrekte akkers tussen karakteristieke veengebieden in het Westen en de levendige Maasvallei in het Oosten.

Groote Peel
Groote Peel heide

Natuurgebieden

Aan de rand van de Maasvallei liggen verschillende natuurgebieden zoals de Heldense bossen met prachtige stuifduinen en het Leudal met diep ingesneden beekjes. Op de hoger gelegen zandgronden geniet u van bosgebieden en van prachtige vergezichten over de velden.

Dwalend door het gebied treft u dorpjes met karakter zoals: Helden, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel, Roggel en Neer.

Natuurreservaat De Groote Peel

Het bekende natuurreservaat De Groote Peel is een van de laatste restanten van het uitgestrekte hoogveengebied. U loopt of fietst door een afwisselend landschap van ondoordringbare veenmoerassen, meren, heideterreinen en zandruggen.
U vindt er bijzondere planten, een verscheidenheid aan vogels en de cultuur en historie van de streek. Al wandelend en fietsend geniet u van de prachtige natuur.

Groote Peel water
Pluk- en theetuin in de zevende hemel Grashoek

Activiteiten in de omgeving

Voor de kinderen

  • De Cactuswereld
  • Kabouterpad (zie foto)
  • Pretpark Heunsberg
  • De Kaasboerderij aan de Heide
  • Kinderdrôme, 750 M² overdekt speelplezier
  • Pretpark Toverland in Sevenum
Groote Peel kabouterpad 640x572
Museum Minds Mistery Horst

Musea

Bruisende steden

Wilt u eens lekker stappen, een dagje winkelen of gewoon een bruisende stad bezoeken? Vanuit Meijel zijn de steden Panningen (zie foto), Eindhoven, Venlo, Roermond, Weert en Düsseldorf goed bereikbaar.

Panningen